BTC Herstel loopt in weerstand en kon onder de $7.700 duiken.

De BTC-prijs bereikte op 25 juni een dieptepunt van 8.899 dollar en was op het moment van schrijven terugverdiend tot 9.170 dollar. Terwijl de cruciale $9K steun ononderbroken blijft, heeft de vlaggenschipcryptocurrency in een strakke waaier voor de laatste twee weken nu geschommeld aangezien het worstelt om weerstand bij $9.200 te ontruimen.

Vooruitkijkend, zal de prijs waarschijnlijk boven de $9.200 consolideren, met een aanvankelijke weerstand die zich dichtbij het $9.330 niveau vormt.

Bitcoin-opties vervallen vandaag

De BTC-wisselkoers daalde vandaag tot zo laag als $9.076, wat neerkomt op een daling van 7% ten opzichte van het hoogtepunt van deze week.

De duik verscheen voor het verstrijken van ongeveer 114.700 BTC-optiecontracten met een geschatte waarde van meer dan $1 miljard over een aantal derivatenbeurzen.

Waarnemers anticipeerden op stormachtige koersbewegingen terwijl optiehandelaren proberen om de Bitcoin Era-tarieven in de richting van de uitoefenprijs van hun opties te bewegen.

Toch bleek uit de gegevens over Skew dat een meerderheid van de call-opties zich richtte op $10K en $11K als hun uitoefenprijs, terwijl degenen met putopties verwachtten dat de spotprijs tot $8K zou dalen.

Dat gezegd hebbende, lijkt het waarschijnlijk dat Bitcoin na het aflopen van de opties zijwaarts zal blijven evolueren. Bovendien wordt verwacht dat de gebeurtenis een enorme volatiliteit zal veroorzaken, aangezien het de hoogste expiratiedatum ooit is.

PlusToken Ponzi Scheme zou de BTC-prijs kunnen beïnvloeden

BTC zou zich kunnen voorbereiden op een grote uitverkoop, aangezien een miljardenoplichterij een groot aantal gestolen ETH- en BTC-penningen op de markt dumpt.

Momenteel zijn veel handelaren uiterst bezorgd over een recente 22.000 BTC-transactie die werd uitgevoerd door de daders van de beruchte PlusToken Ponzi-regeling.

De laatste keer dat de oplichters verhuisden, was er zo’n aanzienlijk aantal BTC-munten terug op 11 februari van dit jaar, waarbij ongeveer 12.000 BTC-munten werden overgebracht naar een onbekend adres dat verband houdt met de stortingen van de mixer.

Na die enorme transactie bereikte BTC een piek van 10.500 dollar en kwam het in een neerwaartse spiraal terecht waarbij de prijs met bijna 70% daalde.

En dit trok de aandacht van de prominente on-chain data analist Ergo, die tweette dat er een sterke correlatie lijkt te zijn tussen de prijs van Bitcoin en het dumpen van munten door PlusToken.

Daarom stelt het hoofd van DTC Capital, Spencer Noon, dat deze laatste transactie door de oplichtende meesterbreinen zou kunnen leiden tot een catastrofale marktcrisis. Bovendien ondersteunen de on-chain metrieken het idee dat het vlaggenschip van de cryptocrisis zich voorbereidt op een significante neerwaartse impuls.

Zo daalt het aandeel van de actieve munten momenteel, terwijl de BTC-prijzen zich lichtelijk binnen een krappe handelsrange bewegen. Onder dergelijke omstandigheden zou de neerwaartse trend een uitverkoop kunnen veroorzaken die BTC naar $7.700 of lager duwt op het ontsnappingspunt.